martea blog, blogger - internetes napló

Márti blogja

  Gondolatok Magyarországról

Naptár 2006. Augusztus 30.
« JúliusSzeptember »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
< 2005 2006. Augusztus 2007 >
A blogon Keresés
Időjárás
időjárás
Vicc
Hányféle gyalogos van Budapesten ?
- Gyors és halott.
Blog
Remélem hiányoztam!
Utolsó bejegyzés: 2006.08.30. 12:09
Megtekintve: 1781
Komment (hozzászólás): 0
Blog TOP 20
1. Professional pro Blog 1597516
2. Playboys Blog 827239
3. Kárpátia Blog 437841
4. Balázs Pali Blog 285782
5. Kakashi Blog 280410
6. Márti Blog 261015
7. Ismerős Arcok Blog 240250
8. Ossián Blog 230911
9. Krinya Blog 225733
10. Edda Művek Blog 206100
11. Bon Jovi Blog 192801
12. Republic együttes Blog 188440
13. Pokémon Go Blog 184888
14. Leona Blog 170243
15. Bikini együttes Blog 157780
16. Szabó Dávid Blog 143556
17. Chrys Blog 136980
18. Kenny Blog 123571
19. Kormorán együttes Blog 114841
20. kinga Blog 110014
 2006. Augusztus 30. 12:09  Remélem hiányoztam!
Megtekintve 1781 .

Remélem hiányoztam!

Végre sikerült internet közelbe kerülnöm szóval megpróbálom pótolni az elmaradtakat:
2006. június 3.
Újra itt van, újra itt van

Hát igen kedves olvasók nem csak én, ha nem ők is visszajöttek, és újra csak ijesztgetnek legalábbis én kissé megrettentem, miután végighallgattam az új kormány névsort. Hát igen Göncz Kinga, mint külügyminiszter, hát elég bizarr ötlet, bár én ma még abban bízom, hogy csak viccelnek és, majd amikor végül be is iktatják őket már nem ő lesz az, aki esküt tesz. Bár ő már legalább talán beszélne idegen nyelveket, vagy ha más nem édesapját elviheti magával tolmácsnak.
Szóval gondolkodjunk csak egy kicsit. Igen álljunk meg és gondoljuk végig, hogy mi is az, amit kb. 3 hónapja ígértek és mi az, amit most ígérnek. Nézzük csak meg pár dolgot
Először is azt mondták nem lesz tandíj, hát igen ez tényleg igaz is volt, tandíj nem lesz csak utólagos képzési hozzájárulás. Ami, mint tudjuk, nem okozhat gondot, az egyetemet elvégzőnek, hiszen egyrészt ugye nem fogják mindenkitől beszedni, és csak a fizetés nagyon kis százalékát érinti. A másik dolog, amivel a kormány és pártfogói védekeznek, az, hogy ez is csak olyan, mint a Diákhitel, ami mint tudjuk FIDESZ találmány. Tényleg, csak az a különbség, hogy az önkéntes alapon működik ez meg nem, és azt nem azért fizetem, mert, tanulok, hanem mert tanulás közben próbálok megélni.
És egyrészt, ha tényleg olyan kis százalékot jelent, akkor mi értelme van. Ha nem fizet mindenki mi értelme van, ja és csak még egy dolog, ami kicsit személyes lesz. Én orvosi egyetemre járok, ez ugye, mint tudjuk nem egy olcsó hely, a tandíj félévente több mint egy millió forint lenne, ez 12 félév alatt ugye, mint tudjuk több, mint 12 millió forint, na most, amikor az orvos, bocsánat rezidens kikerül az egyetemről havi 80 ezer forintot kap, persze ha orvosként dolgozik, na ebből még nem kell fizetni. Tegyük fel, hogy leteszi a szakvizsgát és ezután, mondjuk 7 évvel az egyetem elvégzése után el is éri azt a 200 akárhány ezer forintot, amikor már fizetni kell.
Akkor most egy kis matek: a 200 ezer forint mondjuk 3,5%-a az havi 7000 forint, ami azért lássuk be nem kevés (jó oké ismerjük be nem is olyan sok), hogyha ezzel a 7000 forinttal elosztom a 12 milliót, az azt jelenti, hogy az egyetem, szakvizsga, stb. után még több, mint 142 évig fizetnem kellene, vagyis nagy valószínűséggel még az unokáim is fizethetnék az én tandíjamat, jaj mit is mondtam, nem tandíj utólagos képzési hozzájárulás. Jó mondjuk, hogy hú de nagyon nagyon megreformálják az egészségügyet és mondjuk, hogy idővel keresek, majd 500 ezret, ami szinte kizárt, de mindegy ekkor csupán kb 57 évig kéne fizetnem, ami már szinte teljesíthető is vagy nem? Na jó, hagyjuk ezt a számolgatást és lépjünk tovább.
Lássuk, milyen remek embert választottak eü. miniszternek, a drága jó szadeszes Molnár Lajost. Az első megnyilatkozása is értelmet sugároz, és biztos baromira meg fogja reformálni az egészségügyet. Azt mondta, ez a drága ember, hogy a mai 160 kórházból, hogy elég 60-at megtartani, mert a betegnek nem az, az érdeke, hogy minél gyorsabban eljussanak a kórházba, hanem az, hogy ott, ahova jut ott jó minőségű ellátást kapjon. S tényleg milyen igaza is van, csak ezt próbálja megmagyarázni, egy balesetet szenvedett embernek, egy éppen szülő nőnek, vagy akár egy Magyarországon oly ritka infarktusos betegnek. Már látom is a második rendelkezést, minden mentőben kell majd lennie egy 0-s vércsoportú személynek és, ha valaki lenne olyan bátor és a mentőben vérezni merészelne, már ott lehetne neki vért adni, bár a modern orvostudomány szerint, 0-s vért csak 0-s vércsoportú ember kaphat, na de kit érdekel. Na mindegy ne foglalkozzunk ezzel, a legfőbb gondunk az egészségüggyel lehet, hogy nem is ez lesz, hiszen nyilván azért adják a tárcát a szadesznak, mert nem lesz sem több biztosító, sem fizetős egészségügy.2006. június 9.
Megalakult, nem vicceltek

Hát igen drága jó miniszterelnökünk még 4 évig (add Istenem, hogy ne) elnököl. De legalább a szavazati arány azt mutatta, hogy még sincs minden rendben, hiszen a kormányprogramot 209 igen és 159 nem szavazat mellett fogadták el (az a 21 néhány ember, aki nem szavazott nem tudom, mit csinálhatott, vagy mellé nyomott, esetleg egyszerre két gombot talált el, vagy egyet sem?). De valami jó dolog is volt az elmúlt két napos, programról tartott vitában, Viktor végre olyan volt, mint régen azt mondta, amit érzünk, erős volt és bátor, nem elkeseredett, mint ahogy azt sokan várták tőle a választási vereség után. A hintás metafora pedig egyszerűen gyönyörű, ez tényleg egy hinta kormány, tényleg nem haladunk semerre, közben pedig, mivel lobog a hajunk, azt próbálják elhitetni velünk, hogy szinte száguldunk, robogunk, sőt Pannon Puma-ként ugrunk. A másik dolog, amiért ez egy hinta kormány, hiszen jól beültettek, minket a hintába. Nem lesz fizetős egészségügy, na ja, Kuncze Gábor tegnap bejelentette, hogy dehogynem. Aki pedig kíváncsi arra, milyen baromi jót tesz az egészségügynek a több biztosítós rendszer, vagy a recept- és vizitdíj, az beszélgessen el erről egy szlovák szomszédunkkal, ahonnan át fogjuk venni a ?remekül? működő modellt. A másik lehetőség a további tájékozódásra, ha a hirtv.huoldalról letöltjük a Célpont mai, azaz 2006. június 9.-i adást.
És sajnos nem lett igazam, Göncz Kingával nem vicceltek tényleg ő lett a külügyminiszter nulla ismétlem nulla diplomáciai tapasztalattal, csak nem azért, mert ezt a tárcát is a drága gyurcsány akarja irányítani, á biztos nem hogy is gondolhatok ilyeneket. Ja és az uniós pénzek elosztását is nyilván azért, szervezik ki a parlament alól fejlesztési bankhoz és hasonló intézményekhez, mert a klientúrában senkinek nincs szüksége arra a pénzre, és tökéletesen ellenőrizni akarják a pénzek elosztását, és azt akarják, hogy mind az ellenzéknek, mind az embereknek tökéletesen tiszta képük legyen arról, hogy mi történik az ún. bőség szaruval.
Na és most egy kis külpolitika. Kb. 6 héttel azután, hogy a Washington Postban és Magyarországon a Demokratában az előbbi cikk nyomán, írások jelentek meg arról, hogy Abu Muszab al-Zarkáwi nem létezik csupán egy fantom, maga a falra festett ördög, mit ad Isten hirtelen tök véletlenül megölik és ezt még fényképekkel is alátámasztják, ez nyilván csak nekem furcsa. Egy apró idézet: ?Múlt év októberében Bászrában iraki rendőrök lefüleltek két álruhás brit ügynököt, amint éppen autóbombát próbáltak üzembe helyezni.? Nyilván ez is csak véletlen és én vagyok a hülye, hogy foglalkozom ilyenekkel, és egyáltalán kezembe veszem a Demokratát. Na mindegy, a lényeg járjunk nyitott szemmel, olvassunk a sorok közt, ja és tartsuk szárazon a puskaport.

2006. június 15.
Mi lesz veled Magyarország?

Hát igen mi is lesz velünk, bevallom őszintén, hogy én egyre jobban aggódom. Ma például a világ egyik legnagyobb hitelintézete, leminősítette kis országunkat nem is kicsit és mi volt erre a reakció, ez nem számít, mert még nem látják milyen csodálatos lesz a gyurcsány-veress koprodukció. De azért lássuk be, mi már látjuk mi lesz ennek a vége, szerintem legalábbis megdöglünk, ó igen, igen, igen. Bátran és igazságosan elvesznek attól, akiknek eddig se volt és meghagyják azokét, akiknek eddig is volt elég.
A mai remek ötlet, az emeljük a súlyadót, ami már nem is súlyadó lesz, hanem teljesítményadó, hiszen az alapján fogjuk fizetni, hány lóerős az autónk, ja és hogy hány éves. Hiszen nyilván, aki vesz egy új autót, nyilván arra is van pénze, hogy kifizesse, a kitudja hány ezer forinttal többet. De azért gondoljuk csak végig, mire is jó ez, hát persze, hogy arra, hogy egyre öregebb autókkal fogunk járni, hurrá hurrá, és mi az öreg autó remek tulajdonsága, hát nem az, hogy túl biztonságosak, főleg a remek útjainkon. Csak azt nem értem, hogy a súlyadót elvileg arra fizetjük, hogy jó úton járjunk, de hát ezeken az utakon nem lehet közlekedni, a teljesítményadónak már csak ezért sincs értelme, hiszen ezeken az utakon, még ha 200 LE-s autóm van, akkor sem mehetek 80-nál gyorsabban, mert elrepülök. Vagy lehet, hogy a drága kormány így próbál megkímélni minket attól, hogy sajnáljuk, az új autónkat ezen a szar úton, á igen, biztos ez lehet a megoldás.
És mi történt ma, kedves Fletó megmutatta, hogy őt bizony nem lehet kihozni a sodrából és mindig, meg tudja mondani, hogy mit miért tesz, és logikusan érvel, minden képes megindokolni, hogy miért mondom ezt? Hát tessék : :( Ezt sajna nem sikerült csatolnom, de arról lenne szó, amikor fletó a kereskedelmi kamarában kiakad és mindenkit elzavar
Ha ezek után még bárkinek is kétsége lenne afelől, hogy ez az ember idegrendszeri problémákkal küzd, az kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét.
Na mára azt hiszem ennyi is elég, de attól tartok, a jövőben sem maradok téma nélkül.

2006. június 29.
Mit csinálnak ezek még itt?

Hát igen az utóbbi időben sajnos nem nagyon értem rá irkálni főleg a vizsgaidőszak miatt. Pedig szintén sajnos lett volna miről, de ma már nem bírtam tovább és úgy döntöttem, hogy le kell írnom mit is gondolok arról ami itt, Magyarországon folyik.
Szóval megalakult ez a csodálatos második gyurcsány kormány, és mi pedig úgy járunk, mint a torkos borz szokott. És felteszem magamnak a kérdést, mi majd két és fél millióan akik nem ezt akartuk, miért nem csinálunk semmit, miért nem ordítunk és zavarjuk el azokat, akik gyakorlatilag csődbe vitték az országot, majd letagadták, és amikor már nem lehetett tovább folytatni a hazudozást egyszerűen, annyit mondanak, hogy igen hazudtunk és akkor mi van. Hát én megmondom mi van egy felelős miniszterelnök nem mondhatja azt, hogy bocs hazudtunk, de hát választást akartunk nyerni, nem ezt nem teheti meg és egyszerűen nem értem, hogy mi magyarok mikor váltunk birkává és, mióta nyelünk le mindent, amit ledugnak a torkunkon.
Ma például kiderült, hogy elbocsátanak kb, 15 000 embert és akkor mi van mondják ők, nem tudom az a 15 00 ember mit szól ehhez és azt sem értem, ebben, mi a megtakarítás? Ja persze nyilván az, hogy nem kell kifizetni ezeknek az embereknek a fizetését, ami nyilván nem kevés pénz, de akkor ki a fene fog adózni és fogyasztani, mert akinek nincs pénze, nem hogy nem adózik, de nem is fogyaszt, tehát nem vásárol, nem fűt és majd egy idő után világítani se fog, és majd ha egy hétig nem néz tévét hátha kitisztul a feje és rájön, hogy piszkosul átdobták a palánkon és ez így nem mehet tovább. De attól tartok, hogy ez még nagyon messze van.
Aztán, talán tegnap vagy tegnap előtt jelentették be, a gázáremelkedést és az áfakulcs változásokat is és mi történt, semmi. A gázár támogatás tényleg szociális alapú lesz, mondják ők, hát tényleg rettentően, de persze, azt, hogy ki a rászorult ugyanazok, a majmok döntik el, mint akik csődbe vittek minket. Például a nagycsaládos X jövedelem alatt, rászorul, de mondjuk a gyerekeit egyedül nevelő szülő nem. A nyugdíjasoknál pedig, csak a távhőt támogatják, persze világos, álljon át szerencsétlen a távhőre, amiért ugye nyáron is lehet fizetni, vagy induljon el 70-80 évesen fát aprítani, hogy ne fagyjon meg télen.
Ma hallottam, a hírekben azt, is, hogy az orvosokkal is igyekeznek kiszúrni, az APEH szerint ugyanis a kórház nem szerződhet egy orvossal, mint vállalkozóval, ha az orvos a korházban akar dolgozni, azt megteheti, de csak, mint közalkalmazott, ami csak egy picit jelent neki kevesebb pénzt, meg nyilván az adózása sem nagyon fog megváltozni. Na nem érdekes, de mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy ott fönn, hány ember lenne hajlandó arra, hogy az orvosi fizetésért akkora felelősséget vállaljon, mint, amekkora felelőssége egy orvosnak van, én például dr. Kókát fehér köpenybe látnám sírva szaladnék egész Szlovákiáig  (tényleg van orvosi diplomája, ez nem vicc).
De, ami - engem legalábbis - a leginkább felháborított, az a tandíj bevezetése, ami persze ismét csak nem tandíj, hanem a fairnek egyáltalán nem nevezhető fer (fejlesztési részhozzájárulás). Ezt a remek dolgot 2008-tól óhajtják bevezetni, ami tényleg csodálatos és a meghatározott, talán havi 7000 forint körüli összegtől az egyetemek +/- 50%-ban eltérhetnek, de hogy mi alapján, azt nem mondták meg. És, hogy mi az, ami engem a leginkább felbosszantott ezzel kapcsolatban, az az , amit ma láttam a hírekben, vagyis az, hogy a HÖK országos fő fejesei kedélyesen, mosolyogva (igen nem viccelek, tessék megnézni) ismétlem mosolyogva elcsevegnek erről hiller haverral, majd, annyit, mondanak, hogy hát majd még meglátjuk, mi lesz, meg mi nem és majd egyszercsak, majd eldöntjük, hogy, majd egyszercsak, mit is kéne tennünk. Kedves drága jó HÖOK vezetők, hát én megmondom rá kellett volna borítani az asztalt a kedves haverra és azt, mondani:
- Emlékszel, mit ígértél, nem lesz tandíj, akkor tartsuk magunkat ehhez tisztelt Hiller úr, aztán, hogyha betartja, amiket ígérget, majd esetleg társalgunk.
De nyilván én vagyok a hülye és az agresszív és nem egy maszopos el tudná nekem magyarázni, hogy, miért is lesz ez nekem kurva jó.
De egyébként, szerintem elsiették a bejelentéseiket Baxterék, szerintem ugyanis, már ha én lennék a kommunikátoruk (a hara kirim után) biztos, hogy a foci vb döntőjének napján, vagy másnap jelentettem volna be mindezt és még ennyi hatásuk sem lett volna, ebben szinte biztos vagyok. Bár én azért még bizakodom (július 8., tudjátok az összes szakszervezet tüntetése), egyszer majd csak felébredünk és mondjuk az első komolyabb gázszámla után, mondjuk október 23-án méltón fogunk megemlékezni az 1956-os forradalomról és hőseikről és akkor, hátha rájövünk, hogy mit is kell akkor tennünk, amikor valaki át akar verni minket.

2006. június 30.
Csak egy rövid gondolat (választó jogi reform)

Helló, ez most csak egy apró gondolat lesz, amit gondoltam megosztok veletek és szeretném, hogyha van akinek tetszik az ötlet az jelezné is.
Szóval arról van szó, hogy néhány napja jártam a polgármesteri hivatalban és miközben a soromra vártam, érkezett egy pár, akik már nem is tudom mit akartak elintézni, a lényeg nem is ez, hanem az, hogy kaptak egy űrlapot, amit ki kellett tölteniük, neki is láttak, nagyjából a következő párbeszédnek voltam fültanúja a pár között:
- Akkor ezt, most nyomtatott betűvel töltsem ki
- Igen
- Akkor, így? A nevemet ide írjam ?, nem inkább ide
- Nem ide kell írni, na hol születtél?
- (a város neve) és akkor ezt is nyomtatott betűvel
- Igen, ezt is.
- Hogy a ? (ezt inkább nem ismétlem meg)
Na mindegy, nagyjából így történt az űrlap kitöltés, és én ekkor estem gondolkodóba. Ugyanis bevillant valami, te jó Isten, ezek is szavazhatnak, és az ő szavazatuk is annyit ér, mint az enyém, és ekkor, arra jutottam, hogy nem jó ez így. A következő ötletem támadt, hogy miért ne lehetne úgy szavazni, mint vért adni, vagyis szavazás előtt kitöltetnének egy papírt a szavazóval, mit tudom én mondjuk 10 X-elős igen-nem ?es kérdést, és ez alapján, mint véradáson a kérdőív után, eldöntenék, hogy az adott, személy, abban, az állapotban van-e, hogy szavazzon, és ha nem, nem baj 4 év múlva lehet újra próbálkozni.
Na ennyi lenne az ötlet, és remélem, lesz, aki veszi a fáradságot és megírja, mi is erről a véleménye.

2006. július 20.
Rég jártam erre

Szóval hát elég rég irkáltam, pedig sajnos ismét csak lett volna miről, na mindegy, itt a nyár és én egyre lustulok, bár ez a sok okos ember is ezt tenné, és nem azzal foglalkozna, hogy szívathatna minket minél jobban, és hogyan oldhatnák meg azt, hogy minél hosszabb ideig szenvedjünk, így kiszipolyozásunk hosszabb ideig tarthasson.
Na szóval először is ismét itt a fer, és végre eljutottunk odáig, hogy azt mondta a HÖOK, hogy egyrészt, szemét húzás, másrészt, nyilván véletlenül nyáron akarják ezt megszavazni, harmadrészt, ha megszavazzák, akkor a HÖOK tüntetést szervez. VÉGRE, lehet, hogy a végén mégis csak sikerül felébredni, és történik valami, bár lehet, hogy a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja. Bár valljuk, be őszintén, legalábbis nekem az bíztató, hogy Zamárdiban az EFOTT-on kifütyülték Baxtert és Hiller havert is. Erről csak annyit, hajrá, hajrá.
Aztán a nyugdíjasok, hát ugye valami főnyugdíjas azt állította, hogy a magyar nyugdíjasok teljes mellszélességgel, emellett a remek Gyurcsány-csomag mellett állnak. Hát én nem igazán értem, hogy milyen nyugdíjasokkal beszélhetett ez a remek ember, de mondjuk a nagymamám véleményéből kiindulva, nem hiszem, hogy a nyugdíjasok, azt mondjuk, igen jó gyerek ez a Feri, így kell ezt csinálni, az a mocsok Viktor csak el akarja hitetni velünk, hogy nekünk rossz lesz, pedig? dehogynem. Bár nyilván vannak ilyen nyugdíjasok is, bár az ő véleményüket is megnézném, mondjuk az első emelt gázszámla után. Ja és még egy rövid gondolat, hol is van a főnyugdíjasék székhelye, jé az MSZP székházban. (erről ennyit)
Ja és az egészségügy, na jó ezzel még várnék hétfőig, akkor majd folytatom, na pá.

2006. július 25.
EZ NEM FAIR!!!

Szép jó napot mindenkinek, illetve Jó reggelt Magyarország! Már amennyiben a hétfői remek parlamenti szavazás után bármennyire is jó lehet egy nap
Hát igen legutóbb azt írtam, hogy kivárom a hétfőt, hát az az igazság, hogy sikerült a keddet is kivárnom, hiszen, amikor ezt a bejegyzést írom, már elmúlt éjfél, vagyis gyakorlatilag már szerda van. Ja, hogy ezt miért tartottam fontosnak megosztani, veletek kedves olvasók egyszerű, azért vártam ki a keddet hátha meggondolják magukat, amire az esély persze nulla volt, de ahogy a mondás is tartja a remény hal meg utoljára. És most meg is tette.
Na, hogy miről is szavazták, már ha van még aki nem tudja egészségügyről egy szó nem esett. Annál többet hallottunk, azonban Mokány Berciről, akiről bevallom őszintén én eddig még soha, pedig nyilván fontos történelmi alak. Ildikó, azt is megmondta, hogy nyilván azért szeptember 23-ára szervez nagygyűlést a FIDESZ, mert ezzel október 23-ra utal, azt persze már nem hangoztatta, kedves búgó hangján, hogy az 56-ról szóló történelmi vetélkedő győztese moszkvai tanulmányutat nyer, ez nyilván nem utal semmire.
A szerintem legalábbis legfontosabb dolog, amit megszavaztak, az, hogy lesz FER, azaz tandíj csak még mindig nem merik így hívni. Na ez kiverte nálam a biztosítékot, bár, a dolgok, mai állása szerint nekem nem kell fizetnem, de mondjuk az öcsémnek már kellene, és ez így nem jó. Már csak azért is undorító húzás volt a tandíj befizetése, mert egyrészt megígérték, hogy nem lesz (a sok hülye meg elhitte, mint a többi baromságukat is), másrészt, mert nyár van és ilyenkor nyilván nehezebb mozgósítani a fiatalokat. Hogy miért is verte ki nálam a biztosítékot a szavazás, hát már csak azért is, mert egy drága jó MaSZoP-os képviselő, azt mondta, hogy ezt az évi 105 ezer forintot, egy egyetemi hallgató, ha tanulmányai mellett dolgozik, egy hónap alatt összeszedi, csak azt tudnám hol. Én például nagyon örülnék egy ilyen munkának, ami, mondjuk ?csak? 80 ezret fizet havonta, és mellette el tudom végezni az orvosit, ha mutat nekem egy ilyet, esküszöm, nem megyek el tüntetni a tandíj ellen (de ezt erősen kétlem). Aztán, ugye azt mondták, hogy ezzel teljesítményre ösztönzik a hallgatókat, ja persze, meg arra, hogy egyetem mellett dolgozzanak, magyarul, ha apuci és anyuci nem kőgazdag, akkor dögölj bel az egyetembe, vagy menj el szakmunkásnak (amit persze, nem úgy értek, hogy egy szakmunkád nem ér annyit, mint egy diplomás, persze, hogy ér sőt néha még többet is, de azt hiszem, van nem egy olyan tehetséges magyar fiatal, aki mondjuk a tandíj miatt nem jutna be a felsőoktatásba). Szerintem, maga az összeg is irreális, hiszen pl.: Németországban, Norvégiában, Dániában, a tandíj összegének a maximuma is alacsonyabb, mint nálunk a minimum, erre nyilván az a magyarázat, hogy mi milliószor jobban élünk náluk, ahogy azt kedves Kókától, annyit hallottuk.
Ma (kedden) ismét ki akadtam egy ici-picit valami MaSZoP-os főokos, azt mondta, hogy kell a tandíj, mert az emberek nem becsülik, ami ingyen van, hát nem tudom, én például az anyukámat ingyen kaptam és becsülöm, bár lehet, hogy fizetnie kéne, amiért ezt teszem?- hm, elgondolkodtató. Ugyanez a barom, mert jobb szót nem találok (bár lehet, hogy az állat védők megsértődnek), szóval ő mondta, azt is, hogy nem érti a hallgatók, miért akartnak tüntetni, hiszen őket nem érinti már a tandíj, és ő mint jó szociális érzékkel rendelkező ember csak eddig lát, az már nem tűnik fel, neki, hogy ezeknek a hallgatóknak testvérei, gyerekei vannak akiket viszont érint és mi az, hogy a hallgatókat érintő döntés miatt, ne a hallgatók tiltakozzanak, na mindegy, nyilván megint én vagyok a hülye. A következő kiakasztó dolog az volt, amikor az egyetemek közöltök, még nem tudják, mire költik a tandíjból befolyó összeget, de szar lehet, mondjuk érthető is, olyan fizetések mellett, amit az ott dolgozók kapnak én se nagyon tudnám, mire költsek még pár milliót. A Műegyetem rektora pl. évente 55 milliót keres, nem csoda, hogy nem tudja, hogy azt, ami még be fog hozzá folyni mire költse.
Aztán beszéljünk egy csöppet az egészségügyről, amiről szintén a hétfői kormányülésen megtudtuk, hogy teljesen rendben van. Van elegendő kórházi ágy, így csak annyi ágyért fizetnek a kórházaknak, amennyi van bennük, az esetleg használt pótágyakért (amire a tökéletesen működő magyar egészségügyben ugye sosincs példa, ugye még senki nem látott folyosón fekvő beteget). Aztán ugye, mint tudjuk megszüntették a színlelt szerződéseket, mai semmilyen fennakadást nem okozott a betegellátásban és nem is fog okozni és nem is értem azt a szegedi orvost, aki azt mondta, hogy szeptemberben itt robbanni fog valami, miről beszélhetett, biztos nem arról, hogy jelenleg vannak Magyarországon olyan kórházak, ahol egy traumatológus dolgozik. Ja és még a rákos betegeknek is nagyon jó Magyarországon, mert bár csak 50 onkológiai centrumot, hagytak meg (és ezek számát is csökkentenék, és olyan minimálisan ki van számolva az évi támogatásuk, hogy van ahol már a szeptemberre elfogy (a mocsok pazarlók), de lényeg az, amit drága jó Molnár úr megfogalmazott: ?A daganatos betegnek nem az a fontos, hogy közel haljon meg, hanem az, hogy még ha távolabb is de meggyógyuljon.?. Hát nyilván neki van igaza és nyilván azért, hoztak létre egy ingyenes hívható zöld számot azoknak a betegeknek, akiket valami miatt nem tudnak ellátni, mert nincs rá szükség.
Aztán egy pár szót Pestről, amitől én elég távol vagyok, de azért érdekel, aki ott lakik, azt meg gondolom még inkább érdekli, hogy mi is van az új villamosokkal. Hát igen ma már úgy tűnhetett, hogy minden helyre áll, ami talán nem is lenne baj így egy nappal az úszó EB kezdete előtt, de nem. Megvolt a próba járat, aztán beindult illetve indult volna, a normális közlekedés villamossínen közlekedő buszok nélkül, de ekkor ismét jött az üzemzavar, ugyani a Combino nehezebb vezetéke összenyomta egy régi villamos áramszedőjét, hát most már végképp nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek azon, ami itt folyik. Ja és egy apró megjegyzés, miért veszünk olyan villamosokat, amilyen típusúakat Svájcban kivontak a forgalomból, mert túl gyakoriak voltak az üzemzavarok (na jó nekik is 3 évbe telt, mire erre rájöttek), szóval további szép Combinos éveket a fővárosiaknak, ja a 4es metró színére lehet szavazni az interneten, hajrá hajrá.
Ó és még valami fontosat, majdnem elfelejtettem, drága jó Baxterünk, ma ismét megnyilvánult, az agrárkamara ülésén közölte, hogy azért van baj, a magyar mezőgazdasággal, mert akiknek meg van hozzá a tehetségük, nincs tudásuk, szóval a magyar mezőgazdászokat is sikerült lehülyéznie, hát úgy látom szeptemberben itt tényleg robbanni fog valami, ha nem akkor meg megérdemeljük.Megosztás

Nincsenek hozzászólások!
Óra
Az én Profilom
név Név
Születés
email
MSN MSN
ICQ
ICQ
yahoo Yahoo
film
Film
zene Zene
könyv Könyv
Nap mondása
A háborút nem humánusabbá kell tenni, hanem el kell törölni.
/Albert Einstein/
Admin
Belépés
Legyen saját blogod !
Regisztráció
Jelenleg 274 Regisztrált Blog
Keresők
Reklám-Csere Kereső
Google


Gondolatok Magyarországról
martea rss martea sitemap martea auto ping blogpipe
Buy Websites For Sale - Sell Domains

webcim.info Google Backlinks - SEO
Minden jog fenntartva - MIDNI 2005-2019 - internetes napló - blogger (problog)
professional pro blog - online free blogger - internetes napló - weblog - blogírás - video
új újra megrettentem ha nem miután ijesztgetnek névsort visszajöttek végighallgattam blogger olvasók kissé kedves csak itt blog 337k kormány martea

Betöltési Idő : 0,054157 sec. Oldalletöltés :261016
pagepeeker